Een coronaproof kantoor: wat komt erbij kijken?

Nu de overheidsmaatregelen naar aanleiding van het coronavirus worden versoepeld en veel mensen na maandenlang thuiswerken weer willen terugkeren naar kantoor, worstelt u wellicht met de vraag hoe uw kantoor veilig en verantwoord gebruikt kan worden door uw collega’s. Vanuit de EU zijn al enkele richtlijnen verschenen over het inrichten van een coronaproof werkplek, maar waar begint u?

Een coronaproof kantoor in de nieuwe werksituatie

Iedereen worstelt met vragen als: Hoe kunnen we de anderhalvemeterregel bij ons op kantoor toepassen? Welke verschuivingen zullen er plaatsvinden bij een werkweek die gedeeltelijk op kantoor, en gedeeltelijk thuis plaatsvindt? Hoe moet een kantoor ingericht worden om een coronaproof kantoor en voor de individuele medewerker een coronaproof werkplek te realiseren om besmettingen te voorkomen? De antwoorden zullen per werkomgeving verschillen.

Voorbeelden die we hebben gezien zijn het afschermen van de werkplek met een coronaproof scherm, het plaatsen van minder stoelen in de vergaderruimte en het creëren van looproutes.

Hygiëne bij een coronaproof werkplek

Ook de hygiëne zal op de werkplek een grotere rol gaan spelen. U weet waarschijnlijk wel dat een muis en toetsenbord al behoorlijk lastig zijn om schoon te houden, zeker als die door verschillende gebruikers (denk aan flexwerkplekken) worden gebruikt. Is een zorgvuldige reinigingsprocedure aan het begin en einde van iedere werkdag mogelijk? Indien dit niet het geval is, zijn speciale hygiënische toetsenborden en muizen wellicht een oplossing.

Cerasus heeft bij verschillende klanten in het Rivierenland al pragmatische maatwerkoplossingen voor een coronaproof werkplek gerealiseerd. Hierbij hebben we rekening gehouden met de specifieke, individuele inrichtingseisen en bedrijfswensen en zorgden we voor een optimale aansluiting bij de nieuwe regels voor een coronaproof kantoor.

Cerasus ondersteunt uw coronaproof kantoor

In deze lastige tijden heeft u het waarschijnlijk al druk genoeg op het werk. Daarom biedt Cerasus u graag een gratis adviesgesprek aan over hoe u uw kantoor coronaproof kunt maken. Zo bent u optimaal voorbereid op de nieuwe werksituatie die u voor ogen heeft. Bent u in de buurt? Loop dan gerust binnen. Natuurlijk komen we graag vrijblijvend bij u langs. Cerasus staat klaar om u bij het voorbereiden van een coronaproof werkplek te ondersteunen en ontzorgen, zodat u zich kunt focussen op ander werk.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op met advies over uw coronaproof kantoor!